Amerikkalainen ruokakulttuuri

Monille tulee ensimmäisenä mieleen pikaruoka, kuten hampurilaiset ja ranskalaiset, kun puhutaan amerikkalaisesta ruokakulttuurista. Tosi asiassa Amerikassa on valloillaan monia eri ruokakulttuureja, jotka pohjautuvat useiden siirtolaisten tuomaan ruokaperimään. Luonnollisesti ruokakulttuuri on lähtenyt elämään omaa elämäänsä, eikä välttämättä enää esimerkiksi ranskalaissiirtolaisten mukanaan tuomat ruokavaikutteet ole enää yhtenäisiä nykypäivän ranskalaisen ruokakulttuurin kanssa.

Louisianan keittiö

Yksi omaleimaisimmista amerikkalaisista ruokakulttuureista on kehittynyt Louisianaan. New Orleans oli alun perin ranskalaisen siirtokunnan perustama, joskin he menettivät sen ensin espanjalaisille, ennen Yhdysvaltojen muodostamista. Kaupunki oli monikulttuurinen ja siellä kehittyi kreolikeittö, joka sai vaikutteita hallitsijakansojen lisäksi myös italialaisesta ja afrikkalaisesta keittiöstä. Alueen länsipuolella kehittyi maalaisversio kreolikeittiöstä ja tätä versiota alettiin kutsua nimellä Cajun-keittiö. Cajun-ruoka on tuhdimpaa ja maustetumpaa kuin kreoliruoka ja nykyisin molempia keittiöitä yhdessä kutsutaankin Louisianan keittiöksi. Tunnetuimpia keittiön ruokalajeja ovat jambalaya, sekä gumbo.

Soul Food

Soul food edustaa afroamerikkalaista ruokakulttuuria. Sen syntysijana voidaan pitää Etelävaltioita, jossa mustien orjien yksinkertainen ruokavalio on ollut pohjana soul foodin kehittymiselle. Väestöliikkeen myötä soul food levisi myös pohjoisiin osavaltioihin. Useimmiten soul food on grillattua ja sen yleisimpiä raaka-aineita ovat pavut, vesimeloni, bataatti, kana, sianliha, laardi, okra ja riisi.

USA:ssa pidettiin vuonna 2007 suuri äänestys siitä, mitä ruokaa yhdysvaltalaiset itse pitivät periamerikkalaisimpina. Listan kärkeen nousivat hampurilaiset, barbeque-ruoka, juustomakaroni, taikinassa paistetut kanat, sekä omenapiirakka.