Defibrillaattori voi pelastaa elämän – hanki kotiin ja työpaikalle

Sydänpysähdys voi sattua kelle meistä tahansa ja koska tahansa. Silloin jokainen sekunti on tärkeä, ja lähellä oleva defibrillaattori eli sydäniskuri voi pelastaa hengen. Laitteen käytöstä ja hyvistä tuloksista voit lukea lisää uutisartikkeleista täältä ja täältä.

Jopa kolme neljästä sydänpysähdyspotilaasta voitaisiin pelastaa nopeasti aloitetun elvytyksen ja defibrillaattorin avulla. Sydäniskurin käyttöä ei siis kannata arkailla, eikä sen hankinnassa kannata aikailla.

Miten toimia sydämen pysähtyessä?

Soita heti hätäkeskukseen ja seuraa sieltä saatuja ohjeita. Aloita paineluelvytys ja kehota jotakuta toista hakemaan lähellä oleva sydäniskuri. Jatka paineluelvytystä kunnes defibrillaattori on käyttövalmiina. Aloita laitteen käyttö sen ohjeita seuraten.

Miten käyttää sydäniskuria?

Nykyään yleisimmät defibrillaattorit ovat puoliautomaattisia, eivätkä ne vaadi käyttökoulutusta tai aiempaa kokemusta. Laite opastaa sinua käytössä, eikä sen väärä käyttö ole mahdollista. Iskuri ei anna turhia sähköiskuja, vaan ainoastaan silloin kun se havaitsee sen tarpeelliseksi. Tärkeintä onkin, että laite on saatavilla lähistöllä ja että seuraat sen selkeitä ohjeita.

Mihin sijoittaa sydäniskuri?

Defibrillaattori kannattaa sijoittaa työpaikalla tai kotona niin, että se on helposti saatavilla ja löydettävissä, kun sitä tarvitaan. Sydäniskurin vierestä tulee löytyä standardisoitu kyltti, joka helpottaa sen havaitsemista. On myös tärkeää, että defibrillaattori on helposti saatavilla eikä se ole lukkojen takana.

Kun haluat ostaa defibrillaattorit verkosta, katso laadukas valikoima täältä.